Conferinţe preoţeşti în Arhiepiscopia Timişoarei

DSC_0693Astăzi 2 iunie, în Arhiepiscopiei Timişoarei a avut loc prima conferinţă preoţească din acest an cu tema ,,2014 – Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii) în Patriarhia Română”. Evenimentul a avut loc în sala de festivităţi a protopopiatului şi a fost precedat de obişnuitul Te Deum oficiat în biserica parohiei Timişoara-Iosefin şi a adunat clericii din cadrul protopopiatelor Timişoara I şi Timişoara II. Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Nicolae, Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, la eveniment a fost prezent Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, care a prezidat lucrările conferinţei, acesta fiind însoţit şi de pr. Sorin Lungoci, consilier la sectorul învăţământ şi activităţi cu tinerii. În continuarea a urmat prezentarea referatului cu tema „Sfintele Taine ale Mărturisirii şi Împărtăşaniei în Viaţa Bisericii”, unde au fost surprinse aspecte teoretice dar şi practice privind aplicarea acestora în viaţa clericilor şi a credincioşilor. Partea a doua a întâlnirii au fost prezentate modele ce vizează activitatea pastoral-misionară şi administrativă a clericilor din protopopiatele eparhiei, precum şi probleme concrete din viaţa parohiilor.

Pe temeiul celor hotărâte de Sfântul Sinod la primele conferinţe preoţeşti din acest an se tratează tema: ,,2014 – Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii) în Patriarhia Română”. Cu acest prilej, câte un preot din fiecare protopopiat va prezenta în cadrul întâlnirilor un referat pe acest subiect, urmând ca apoi, cei prezenţi să aducă diferite clarificări sau completări în cadrul discuţiilor pe marginea lucrării susţinute.

Conferinţele vor continua în zilele următoare şi în celelalte protopopiate după cum urmează: Protopopiatul Lugoj, 3 iunie, Protopopiatul Deta,  4 iunie, Protopiatul Sânnicolau Mare, 5 iunie şi Protopopiatul Făget, 6 iunie.

DSC_0700 DSC_0681 DSC_0685 DSC_0698

Comments are closed.