Consfătuirea naţională ASCOR şi LTCOR la Timişoara

În perioada 25-27 martie a avut loc la Timişoara consfătuirea naţională a filialelor din întreg cuprinsul Patriarhiei Române, a Asociaţiei Studenţilor Creştin Ortodocşi din România (ASCOR) şi a Ligii Tinerilor Creştin Ortodocşi Români (LTCOR).

Programul a debutat cu participarea de praznicul „Bunei-vestiri” la Sfânta Liturghie de la catedrala mitropolitană „Sfinţii Trei Ierarhi” din Timişoara şi a continuat apoi de la ora 15:00, cu întrunirea în şedinţă de lucru în sala festivă a Centrului eparhial din Timişoara. În deschiderea întâlnirii Pr. Zaharia Pereş, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timişoarei, a transmis studenţilor mesajul de bun-venit şi binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, precum şi felicitările pentru bogata activitate misionar-filantropică şi culturală desfăşurată în sânul Bisericii, de aceşti bine-vestitori ai cuvântului lui Dumnezeu.

Adunarea Generală uneşte peste 50 de reprezentanţi din 23 de filiale A.S.C.O.R. şi L.T.C.O.R. din întreaga ţară şi are drept obiectiv sesizarea şi dezbaterea diverselor probleme prezente în fiecare filială şi încercarea de a găsi soluţii, expunerea realizărilor, dar şi propuneri pentru activităţile viitoare. În cele trei zile pe care le-au petrecut în Timişoara, membrii A.S.C.O.R. şi L.T.C.O.R. din ţară au participat la Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană, la slujbele oficiate în biserica „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş” din incinta Centrului eparhial, au fost oaspeţii muzeelor din incinta Catedralei, precum şi cel al Revoluţiei.

Programul s-a încheiat dumincă, 27 martie, cu un pelerinaj la sfintele mânăstiri din satele Româneşti şi Dobreşti, din cuprinsul Arhiepiscopiei Timişoarei.
.
Consfătuirea Naţională ASCOR are loc de două ori pe an, o sesiune fiind organizată în Capitală, iar cealaltă, prin acord comun, într-un alt centru universitar important din ţară.

Leave a Reply