Conferinţe Prepascale

Miercuri, 23 martie, a avut loc a doua conferinţă din cadrul seriei de conferinţe prepascale intitulate “Treptele desăvârşirii în familia creştină”. În cadrul acesteia, pr. Gheorghe Itineanţ, duhovnicul studenţilor teologi din Timişoara, a susţinut referatul cu titlul “Botezul, Taina renaşterii spirituale”. Evenimentul s-a desfăşurat în Amfiteatrul “A I/I” al Universităţii de Vest din Timişoara. Părintele duhovnic a reliefat importanţa covârşitoare a Botezului, arătând că prin acesta omul este renăscut, “din apă şi din duh”, şi pus în comuniune cu Hristos, Adam cel Nou. Botezul şterge păcatul strămoşesc, vina neascultării lui Adam cel vechi este iertată prin Hristos.
În finalul întâlnirii, corul studenţilor de la Catedra de teologie din cadrul Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie, condus de pr. conf. univ. dr. Nicolae Belean, a susţinut un recital de cântări religioase specifice perioadei Postului Sfintelor Paşti.
Conferinţele prepascale sunt organizate, cu binecuvântarea Mitropolitului Banatului, de Arhiepiscopia Timişoarei, Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie, în parteneriat cu Universitatea de Vest Timişoara şi sunt adresate în special studenţilor teologi.

Leave a Reply