Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Timişoarei s-a întrunit în şedinţă de lucru

     Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Timişoarei s-a întrunit joi, 29 septembrie, în şedinţă lunară de lucru, sub preşedinţia Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului.

     Pe ordinea de zi a lucrărilor Consiliului Eparhial s-au aflat o serie de probleme curente ale secţiilor administrativ-bisericească, culturală, economică, asistenţă socială şi de patrimoniu.

    La secţia administrativ-bisericească a fost prezentat rezultatul examenului de selecţie pentru ocuparea posturilor vacante de preot de la parohiile Timişoara-Dacia şi Timişoara- Calea Aradului şi a fost completată parohia vacantă Livezile, din cadrul protopopiatului Deta. Totodată, s-a aprobat încadrarea a doi tineri licenţiaţi în teologie pe posturile vacante de diacon la parohiile Timişoara Iosefin şi Timişoara Mehala, protopopiatul Timişoara I.

    În cadrul aceleiaşi secţii, au fost discutate o serie de probleme privind mişcarea personalului neclerical.

    La secţia culturală au fost prezentate  activităţiile cultural- religioase organizate de Arhiepiscopia Timişoarei în această lună, precum şi noile apariţii editoriale la Tipografia eparhială. De asemenea, au fost  prezentate informaţii referitoare la desfăşurarea celui de-al IV-lea Congres Naţional „ Hristos împărtăşit copiilor”.

   Consiliul Eparhial a aprobat contractele de arendă şi închiriere de la unele parohii, a acordat sprijin financiar parohiilor nevoiaşe şi a rezolvat situaţiile ivite la unul din spitalele orăşeneşti şi la Penitenciarul din Timişoara. Preoţii misionari care slujesc în aceste locuri au fost încadraţi pe alte posturi, în urma comasării spitalelor şi a pierderii contribuţiei de la stat pentru postul de la penitenciar.

Comments are closed.