Decernare a titlului de Doctor Honoris Causa la Universitatea de Vest din Timişoara

          Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie din cadrul Universității de Vest din Timişoara a organizat ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa unei personalităţi marcante a vieţii culturale, academice şi politice româneşti a ultimelor decenii, criticul literar, profesorul şi membru corespondent al Academiei Române, dar şi ambasadorul României la UNESCO, Nicolae Manolescu. Evenimentul a avut loc în data de 25 februarie 2012, în Aula  Magna a Universităţii de Vest din Timişoara. Prezidiul a fost compus din onoraţi membri şi figuri academice ai Universităţii de Vest, precum: prof. dr. Ioan Talpoş, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, prof. dr. Pia Brînzeu, prorector, conf. dr. Dan-Radu Moga, cancelarul universităţii, prof. dr. Otilia Hedeşan, decanul Facultății de Litere, Istorie şi Teologie, prof. dr. Mircea Mihăieş, prof. dr. Livius Ciocârlie şi prof. dr. Cornel Ungureanu.

        Cu acest prilej, rectorul universităţii a precizat importanţa acordării titlului de Doctor Honoris Causa unei personalităţi de prim rang a vieţii academice şi culturale din România: ,,Alegerea sa ca Preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, numirea ca ambasador al României la UNESCO, prezenţa activă ani la rând în comisiile superioare de acreditare şi evaluare academică din România, dinamismul activităţii sale politice, dar şi cultural, au făcut din Nicolae Manolescu unul din cei mai valoroşi exponenţi ai intelectualităţii academice din România.
Conferirea  titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest ar onora instituţia noastră, ale cărei proiecte au fost sistematic susţinute de Nicolae Manolescu, solidar în permanenţă cu prezentul literaturii române din această parte a ţării’’. Corul Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie, condus de diaconul Popa Laurian, a susţinut evenimentul prin cântări specifice ceremoniei de acordarea a acestui titlul academic.

Comments are closed.