Duminica Fiului Risipitor la parohia Iosefin din Timişoara

Duminică, 15 februarie 2009, Prea Sfinţia Sa Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a slujit Sfânta Liturghie în biserica parohiei Iosefin din Timişoara.

Soborul de preoţi, condus de P. On. Părinte Paroh Ionel Popescu, l-a întâmpinat pe ierarh la orele 9.50, alături de credincioşii prezenţi.

În cadrul dumnezeieştii Liturghii s-au împărtăşit cu Sfintele Taine numeroşi credincioşi şi copii.

Cuvântul de învăţătură despre întoarcerea Fiului Risipitor a fost rostit de Prea Sfinţia Sa.

Tertulian: “Dacă ne e ruşine să ne mărturisim păcatele, să ne uităm la flăcarile iadului, pe care doar mărturisirea păcatelor le poate stinge”. Tatăl cel primitor, e Dumnezeu Tatăl care caută la fiecare dintre noi voinţa de a trăi împreună cu El, de a renaşte din robi ai păcatelor, aduşi fiind la starea de oameni liberi. Suntem responsabili de ceea ce facem cu libertatea deplină pe care ne-a dăruit-o Dumnezeu, căci, deşi toate ne sunt permise, nu toate ne sunt de folos.

Puterea noastră de a-l îngădui pe cel de lângă noi, de a-l iubi şi considera frate, indiferent de căderea lui, vădeşte credinţa sau necredinţa noastră, întrucât nu putem fi creştini dacă nu avem îngăduinţa faţă de păcatele şi neputinţele celor de lângă noi.

Ori de câte ori ne amintim de Dumnezeu, să înmulţim rugăciunea, neuitând să ne rugăm unii pentru alţii ca şi Dumnezeu să-şi amintească de noi atunci când noi uităm de rugăciune. Deseori, deşi ne aflăm în biserică, putem să fim în afara Împăraţiei Lui Dumnezeu. Raiul lui Dumnezeu nu e departe de noi şi se câştigă cu credinţă, dragoste şi nădejde în Dumnezeu. De aceea să cerem lui Dumnezeu mântuire, credinţă, nădejde şi dragoste spre dobândirea Împăraţiei veşnice.

După încheierea Liturghiei preoţii şi credincioşii prezenţi, rememorând momentul hirotonirii Prea Sfinţiei Sale întru arhiereu de acum trei ani (19 februarie 2006), i-au urat Prea Sfinţitului Părinte Episcop Paisie ani îndelungaţi de slujire întru treapta arhieriei. La ieşirea din sfântul locaş Prea Sfinţia Sa a fost aşteptat cu flori de către credincioşii prezenţi, care l-au şi felicitat.

Leave a Reply