Ediție jubiliară a ”Concursului de creație literar-religioasă”

          Cu binecuvântarea IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului și cu purtrea de grijă a Preasfințitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, joi, 29 martie a avut loc premierea elevilor participanți la concursul de creație literar religioasă cu tema ”Întâmplări și minuni cu sfinți”. Evenimentul s-a desfășurat la Colegiul ”Ana Aslan”, Bulevardul Revoluției nr.15/A din Timișoara.

 Concursul de creație literar-religioasă dorește să descopere și să promoveze elevii talentați, care au un real potențial literar. Aceștia pot să-și exprime propria părere legată de tema concursului într-o manieră creștină, civilizată, conținutul eseurilor și poeziilor fiind unul spiritual sau moral-religios. Fiecare elev participat a prezentat câte un eseu (sau trei poezii) originale având ca temă ”Întâmplări și minuni cu sfnți”.

 Premierea a avut loc la Colegiul Ana Aslan, din juriu făcând parte scriitori, profesori universitari, oameni de cultură și jurnaliști. Elevii câștigători au primit premii constând în cărți, obiecte și diplome. Din partea Centrului eparhial a fost prezent părintele Zaharia Pereș, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei care a transmis celor prezenți binecuvântarea ÎPS Nicolae și salutul PS Paisie, precum și urarea de Paști binecuvântat.

Organizatorii concursului sunt Colegiul ”Ana Aslan”, prin profesoara Lavinia Bloju, acest concurs fiind posibil cu sprijinul Mitropoliei Banatului și al Inspectorului Școlar General Timiș.

Comments are closed.