Întrunirea Consiliului eparhial

         Ședința lunară a Consiliului eparhial din 29 martie 2012, a dezbătut și aprobat problemele curente ale secțiilor administrativ bisericească, secția culturală, economică, de asistență socială și patrimoniu. ”La acest consiliu a fost aprobată suma de 252000 lei din Fondul Pastoral Eparhial pentru salarizarea preoților din 63 de parohii, ale Arhiepiscopiei Timișoarei care se confruntă cu probleme de natură financiară şi au fost completate parohiile vacante Coşeviţa şi Nevrincea din Protopopiatul Făget.

”Asociația Astra Română” din Timişoara, care desfășoară activități culturale pentru românii din afara granițelor, îndeosebi din Serbia și Valea Timocului, a solicitat un ajutor financiar pentru tipărirea unor lucrări necesare confraţilor noştri din părţile amintite, Consiliul eparhial aprobându-i suma de 5000 lei.

”Asociația foștilor deținuți politici din județul Timiș”, ridică un monument la Pădurea Verde în amintirea victimelor, ce au fost împușcate acolo, pentru care Centrul eparhial a acordat suma de 3000 lei. De asemnea Eparhia noastră sprijină un spectacol caritabil la Opera Română din Timișoara pentru copiii bolnavi de leucemie de la ”Spitalul clinic de urgență pentru copii Louis Țurcanu Timișoara” și totodată colectarea de fonduri necesare achiziționării unui aparat de păstrare a celulelor stem, aparat care costă peste 60000 lei. Prin strădaniile Centrului eparhial a fost colectată deja suma de 41000 lei, Centrul însuși contribuind cu suma de 10000 lei.

Două parohii din cuprinsul Arhiepiscopiei, care au biserici în construcție, respectiv Iosefalău din Protopopiatul Lugoj și Timișoara Nord, Protopopiatul Timișoara I, au fost scutite de plata contribuțiilor eparhiale pe anii 2011-2012 spre a fi ajutate să finalizeze lucrările de construcție la lăcașurile de cult” a precizat părintele Ionel Popescu, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Comments are closed.