Elevii teologi din Timişoara au susţinut examenul de atestat

2Elevii de la clasa de teologie a Liceului Pedagogic  “ Carmen Sylva” din Timioara, ce doresc să continue studiul teologic şi  la facultate, au susţinut vineri, 16 mai, examenul de atestat. Acesta a constat în prezentarea în faţa comisiei a unei lucrări elaborate pe unul din domeniile teologice studiate în timpul celor patru ani de liceu, dogmatică, studiul Noului şi Vechiului Testament, dar şi în susţinerea unui examen oral la materiile practice: Liturgică, Omiletică-Catehetică şi Muzică bisericească.

Comisia de examinare a fost prezidată de pr. Sorin Lungoci, consilier la Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Timişoarei. Din comisie au făcut parte prof. Ionuţ Cristescu, directorul liceului, pr.prof. Dorinel Săvescu, pr. prof. Petru-Remus Suru şi prof. Nicolae- Florin Şincari. Examenul de atestat s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului şi echivalează cu nivelul mediu de pregătire în teologie, respectiv în slujirea preoţească. Atestatul teologic este un examen obligatoriu pentru elevii de la seminar, în vederea obţinerii diplomei de absolvire şi înscrierii la facultate.

La finalul examenului, delegatul Arhiepiscopiei Timişoarei, pr. Sorin Lungoci a transmis elevilor binecuvântarea şi felicitările ierarhilor bănăţeni, Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului şi Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei.

3 1

Comments are closed.