Etapa finală a Concursului judeţean de cultură religioasă „Bucuria Naşterii Domnului în suflet de copil”, ediţia a VII-a

De curând s-a încheiat etapa locală a Concursului judeţean de cultură religioasă „Bucuria Naşterii Domnului în suflet de copil”, ediţia a VI-a. Sub îndrumarea profesorilor de religie, a învăţătorilor şi a preoţilor, aproximativ 1.360 de elevi din clasa a III-a din 56 unități de învățământ din judeţului Timiş, au participat la această etapă a concursului. De asemenea, au fost 100 de echipe concurente înscrise și 83 de coordonatori.

Conform graficului de desfășurare, fiecare clasă înscrisă în concurs a participat la etapa judeţeană cu o lucrare artistico-plastică pe tema concursului, realizată în echipă, tip planșă, folosindu-se tehnici la alegere (artistico-plastice, literar-artistice etc.).

În urma jurizării, comisia de evaluare a realizat clasamentul final, punctajul maxim fiind obținut de mai multe echipaje/clase/școli, și anume: Școala Gimnazială Sfântul Antim Ivireanul, Colegiul Național Bănățean (clasa a III-a C), Școala Gimnazială Dumbrăvița, Școala Gimnazială Nr. 2 din Timișoara și Școala Gimnazială Nr. 12 din Timișoara (clasa a III-a A).

Prin intermediul acestui concurs elevii au avut posibilitatea: să observe şi să selecteze situaţiile care definesc şi caracterizează un adevărat creştin; să compare diverse situații și modalități de manifestare a atitudinilor creștine și să le evidențieze pe cele pozitive și autentice; să exprime, într-un mod plăcut și original, sentimentele prilejuite de Naşterea Pruncului Sfânt; să exemplifice situații de aplicare a învăţăturilor moral-religioase în cotidian și să exprime prin mijloace literar – artistice și artistico – plastice bucuria Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Concursul judeţean de cultură religioasă ,,Bucuria Naşterii Domnului în suflet de copil” se adresează elevilor de clasa a III – a din şcolile judeţului Timiş.

 Organizatorul evenimentului a fost Arhiepiscopia Timişoarei, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Liceul Tehnologic ,,Petre Mitroi” Biled, Parohia Ortodoxă Română Biled, Liceul de Arte Plastice din Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş. Acest concurs este inclus pe agenda culturală 2019  a Consiliului Judeţean Timiş.

Comments are closed.