Etapa finală a concursului judeţean Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş

Etapa finala Concurs Sf. Iosif (1)

Joi, 12 iunie, la Centrul eparhial din Timişoara, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei s-a desfăşurat faza finală a concursului judeţean de creaţie religioasă intitulat „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş”, ajuns la ediţia a III-a.

Tema concursului din acest an a fost „Cultură şi credinţă-Spovedania” şi stă în strânsă legătură cu proclamarea anului 2014, de către Sfântul Sinod, ca Anul omagial Euharistic şi Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni. Evenimentul a întrunit 50 de elevi de la mai multe şcoli şi licee din judeţul Timiş, finaliştii etapelor zonale la cele cinci secţiuni, memorare şi recitare de poezie religioasă; interpretare de pricesne; scriere şi prezentare de eseu religios; realizare de desen religios. Aceştia au fost însoţiţi de profesorii şi părinţii lor, precum şi de preoţii de la parohie.  Juriul a fost alcătuit din preoţi, profesori de religie şi reprezentanţi ai Centrului eparhial din Timişoara, care au ţinut cont în evaluare de originalitatea şi creativitatea participanţilor.

Organizatorii concursului au fost: Arhiepiscopia Timişoarei – prin proiectul „Creaţie şi înnoire prin Tradiţie”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Parohia „Adormirea Maicii Domnului“ Comloşu Mare şi Şcoala Gimnazială din Comloşu Mare. . Ediţia din acest an a fost cofinanţată de Consiliul Judeţean Timiş şi Primăria Municipiului Timişoara.

Direct implicaţi în desfăşurarea evenimentului au fost preoţii şi profesorii de Religie din cuprinsul eparhiei, iniţiatorul concursului fiind pr.Cristian Tomescu de la parohia Comloşu Mare, din protopopiatul Sânnicolau Mare.

Căştigătorii etapei finale a concursului sunt:

Secţiunea Poezie cls. II-IV: Premiul I- Madeea Bugaru, cls. a III-a, Şc. Gimnazială Cărpiniş

Secţiunea Desen cls. II-IV: Premiul I- Bianca Rodica Beşileu, cls- a IV-a , Şc.Gimnazială Beregsău Mare

Secţiunea Desen cls. V-VIII: Premiul I- Ioana Vasile, cls. a V-a, Şc. Gimnazială Nr. 16 Timişoara

Secţiunea Priceasnă cls. V-VIII. Premiul I- Darius Dragoş, cls. a VI-a, Şc. Gimnazială Nr. 7 ” Sfânta Maria” Timişoara

Secţiunea eseu V-VIII: Premiul I- Loredana Rain, cls. a VIII-a, Parohia Temereşti

                                     Premiul I: Adelin Chiş, cls. a VII-a, Parohia Iecea Mică

Comments are closed.