Eveniment dedicat copiilor bolnavi de leucemie din Timişoara

La iniţiativa Arhiepiscopiei Timişoarei şi a Fundaţiei Culturale “Artmedia”, luni, 23 aprilie, pe scena Operei Naţionale din Timişoara va avea loc spectacolul umanitar “Oscar şi Tanti Roz”, dedicat copiilor suferinzi de leucemie de la Spitalul “Louis Ţurcanu” din Timişoara.

Evenimentul este organizat cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, şi cu purtarea de grijă a Preasfinţitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, precum şi cu sprijinul Organizaţiei “Salvaţi copiii” şi al Operei Naţionale din Timişoara. Spectacolul caritabil “Oscar şi Tanti Roz” de E.E. Schmitt îi are în distribuţie pe fabuloasa actriţă Oana Pellea şi pe Marius Manole, considerat cel mai talentat actor al tinerei generaţii. Acţiunea are ca scop strângerea de fonduri pentru ajutorarea copiilor bolnavi de leucemie de la Spitalul “Louis Ţurcanu” din Timişoara. În cadrul acestui proiect, organizatorii şi-au propus achiziţionarea unui aparat de stocare în azot lichid a celulelor stem (model MVXC – 142) a cărui valoare se ridică la suma de 14.100 de euro.

“În prezent, în România există peste 5.000 de copii diagnosticaţi cu leucemie, iar în fiecare an apar peste 500 de noi cazuri. Dintre acestea, mai bine de jumătate ajung să aibă parte de tratament în clinica de oncohematologie din Timişoara. La nivel european, rata de supravieţuire ajunge la 80%, însă în România mai bine de jumătate din copiii diagnosticaţi cu această boală mor din cauza lipsei aparaturii performante de tratare şi diagnosticare”, a precizat prof. dr. Margit Şerban, de la Spitalul de copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara.

Timişorenii care vor participa la acest spectacol vor descoperi în reprezentaţia susţinută de actorii Teatrului “L.S. Bulandra” din Bucureşti povestea lui Oscar, un copil nedreptăţit de soartă, care îl descoperă pe Dumnezeu în ultimele sale zile din viaţă cu ajutorul asistentei “Tanti Roz”. Autorul piesei, Eric Emmanuel Schmitt, transmite publicului un mesaj tulburător, anume că oricare dintre noi poate fi Oscar, dar cu un dram de noroc în plus. Mai multe zile dăruite înseamnă să încerci să te bucuri de viaţă, indiferent de cum ţi-e hărăzită – în chip de premiu ori de pedeapsă -, fără a uita totuşi să răspândeşti binele în jurul tău.

Comments are closed.