Expoziţie de fotografie religioasă la Timişoara

La muzeul din incinta Catedralei mitropolitane din Timişoara a avut loc joi, 6 iunie, vernisarea expoziţiei de fotografie religioasă intitulată „Canonicon” realizată de artistului Dan Mihalcea. Expoziţia, organizată cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Nicolae Mitropolitul Banatului, a întrunit timişoreni iubitori de frumos şi pasionaţi de fotografie. Delegatul Arhiepiscopiei la eveniment a fost pr. Zaharia Pereş, Consilier Cultural la Centrul eparhial.

Pe simezele muzeului din incinta Catedralei mitropolitane sunt expuse 20 de lucrări de dimensiuni mari, fotografii în format 84/60 cm, maniera de lucru fiind clar-obscur şi detaliu. Acestea au fost realizate în decursul a 4-5 ani în pelerinajele pe care autorul le-a intreprins la mai multe mânăstiri din ţara noastră. Expoziţia de fotografie de la demisolul Catedralei mitropolitane va putea fi vizitată până în data de 20 iunie 2013

Dan Mihalcea este regizor, operator de imagine şi artist fotograf. Este născut în Râmnicu Vâlcea şi a absolvit Facultatea de Arte, Specializarea Regie de Film şi Televiziune, a Universităţii Hyperion din Bucureşti.

Comments are closed.