Festival de toacă în Banat

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae Corneanu, Mitropolia Banatului în colaborare cu Centrul de Cultură şi Artă Timiş şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş şi al Primăriei Giroc organizează marţi 14 aprilie, a doua ediţie a Festivalului de toacă în Banat ce se desfăşoară în grădina de vară a căminului cultural din Giroc începând cu ora 16.

Aici, au fost pregătite 33 de toace după anii Mântuitorului petrecuţi pe pământ la care îşi vor arăta măiestria toţi cei care ştiu să bată toaca ,dar şi cei care doresc să înveţe. Participă grupuri de tineri din satele bănăţene ,precum şi monahi şi monahii de la mănăstirile din Eparhia Timişoarei. Manifestarea va fi deschisă de către Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei care la final va invita pe cei prezenţi la slujba deniei ce se va oficia începând cu ora 19 la biserica ortodoxă din localitate.

Prin acest festival se urmăreşte continuarea tradiţiilor de Sfintele Paşti şi transmiterea lor prin Biserică generaţiilor viitoare.

Leave a Reply