Hramul Mănăstirii Timişeni-Şag

Timiseni

De praznicul Tăierii Capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Mănăstirea Timişeni-Şag, din cadrul Arhiepiscopiei Timişoarei, îşi va serba hramul. Programul religios închinat ocrotitorului sfântului aşezământ va debuta în această seară de la ora 18:00, fiind aşteptaţi pelerini din întreg cuprinsul Mitropoliei Banatului.

Sărbătoarea hramului marchează, în acest an, împlinirea a 70 de ani de la înfiinţarea aşezământului monahal de la marginea localităţii Şag, judeţul Timiş, la iniţiativa şi la stăruinţa vrednicului de pomenire Mitropolit Vasile Lăzărescu.

 „Evenimentul duhovnicesc deosebit de important pe care Arhiepiscopia Timişoarei îl sărbătoreşte în aceste zile este acela al praznicului închinat Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, care este şi patronul spiritual al Mănăstirii Timişeni-Şag. Astfel că, începând de joi seara, de la ora 18:00, se va săvârşi Vecernia cu Litie, urmată de Taina Sfântului Maslu de la ora 21:00 şi apoi, de la miezul nopţii, Slujba Utreniei cu Sfânta Liturghie. În ziua praznicului, vom avea bucuria prezenţei în mijlocul nostru a Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, care va oficia de la ora 9:30 Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de slujitori de la mai multe mănăstiri şi parohii din eparhie” a declarat Arhim. Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Timişoarei şi slujitor al sfintei mănăstiri.

Comments are closed.