Hramul sfintei mănăstiri Săraca

 De praznicul Schimbării la Faţă a Domnului, una dintre cele mai vechi aşezări monahale din Banat, Mănăstirea Săraca, şi-a sărbătorit hramul istoric. La această zi de sărbătoare, numeroşi credincioşi şi-au îndreptat paşii spre mănăstirea de la marginea localităţii timişene Şemlac, pentru a înălţa cereri şi rugăciuni Bunului Dumnezeu, alături de clerici şi monahi din întreg cuprinsul eparhiei. 

Bucuria praznicului a fost încununată de prezenţa în mijlocul obştii conduse de arhim. Climent Vântu, stareţul aşezământului, a Preasfinţitului Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei. Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în paraclisul de vară al mănăstirii, fiind înconjurat de un impresionant sobor de preoţi şi diaconi de la parohiile şi mănăstirile învecinate.

În cadrul slujbei, Ierarhul a binecuvântat prinoasele aduse de credincioşi în cinstea marelui praznic al Schimbării la faţă a Domnului nostru Iisus Hristos, iar după Sfânta Liturghie a oficiat o slujbă de pomenire pentru vieţuitorii mănăstirii trecuţi la cele veşnice. Totodată, Preasfinţitul Paisie a sfinţit noua trapeză a mănăstirii, ridicată prin râvna şi osteneala obştii călugărilor de aici şi cu ajutorul credincioşilor.

Răspunsurile la sfintele slujbe au fost date de grupul coral Theophoros al Arhiepiscopiei Timişoarei condus de diac.dr. Ion-Alexandru Ardereanu.

Comments are closed.