Hristos împărtăşit copiilor în parohia Chişoda din protopopiatul Timişoara I

Sâmbătă, 26 martie, la biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului“ a parohiei Chişoda, din cadrul protopopiatului Timişoara I a avut loc întâlnirea săptămânală a copiilor de la grădiniţă participanţi la proiectul „Hristos împărtăşit copiilor”, iniţiat de Patriarhia Română.

Copiii vin cu mult drag în fiecare zi de sâmbătă la aceste întălniri însoţiţi de părinţii sau bunicii lor, deoarece aici găsesc o atmosferă călduroasă, de prietenie, preotul bisericii fiind considerat un adevărat prieten al celor mici.

Prin purtarea de grijă a părintelui paroh Traian Debucean şi râvna părintelui Dragoş Debucean, în parohia Chişoda participă săptămânal la programul „Hristos împărtăşit copiilor”, aproximativ 40 de copii preşcolari din localitate. Programul unei întâlniri obişnuite este extrem de bogat, rugăciunea, activităţile practice şi noţiunile teoretice fiind frumos îmbinate şi adaptate pe înţelesul copiilor, toate aceste fiind încununate cu împărtăşirea lor săptămânală în cadrul Sfintei Liturghii cu Trupul şi Sângele Domnului nostru Iisus Hristos.

Preoţii slujitori s-au bucurat de sprijinul întregii comunităţi pentru derularea acestui important program catehetic, atât a credincioşilor parohiei cât şi a primăriei Giroc, a grădiniţei şi şcolii din localite. Astfel încât, toate instituţiile au dat dovadă de implicare şi susţinere reală, contribuind în acest fel la implementarea şi buna desfăşurare a programului iniţiat de Patriarhia Română.

Leave a Reply