Înaltpreasfinţitul Mitropolit Nicolae al Banatului la ceas aniversar

Vineri 4 martie, Întâistătătorul Mitropoliei Banatului împlineşte 49 de ani de la instalarea în funcţia de arhiepiscop al Timişoarei şi mitropolit al Banatului. Evenimentul a avut loc în catedrala mitropolitană din Timişoara în Duminica din 4 martie 1962, în prezenţa patriarhului Justinian Marina şi a altor membri ai Sfântului Sinod.

Cu acest prilej fericit, membrii Permanenţei Consiliului Eparhial, clerici de la Centrul eparhial şi de la catedrala mitropolitană însoţiţi de Preasfinţitul Episcop-vicar Paisie Lugojanul au fost primiţi de Chiriarhul eparhiei în ziua de 3 martie, la orele prânzului. P.On. Părinte vicar administrativ a rostit un cuvânt ocazional, la care a răspuns Înaltpreasfinţitul Mitropolit Nicolae, dorind tuturor celor de faţă împlinirea bunelor dorinţe şi mult spor de la Dumnezeu.
Toţi cei prezenţi s-au unit în rugăciune cântând apoi imnul arhieresc: „Pe Stăpânul şi Mitropolitul nostru, Doamne îl păzeşte întru mulţi ani!”.

Aceeaşi urare o fac şi protopopii, monahii, clerul şi credincioşii Eparhiei Timişoarei, Înaltpreasfinţiei Sale Părintelui Mitropolit Nicolae, la acest popas aniversar!

Leave a Reply