Slujire arhierească în parohia Nevrincea, protopopiatul Făget

Sâmbătă, 5 martie, Preasfinţitul Părinte Paisie, Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, însoţit de Pr. Bujor Păcurar, protopopul Făgetului, a oficiat o vizită canonică în parohia Nevrincea.

Ierarhul a fost întâmpinat la orele dimineţii de părintele paroh Aurel Fediuc şi de numeroşi credincioşi, care au retrăit astfel bucuria şi momentele deosebite din anul 2006, de la ultima vizită arhierească, când au fost binecuvântate lucrările intreprinse la biserica parohială ce a fost ridicată în anul 1834.

Preasfinţia Sa, înconjurat de soborul de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Naşterea Maicii Domnului“. În cadrul acesteia l-a hirotonit în treapta diaconiei, pe licenţiatului în Teologie Florin Belean.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Părinte Paisie a vorbit credincioşilor despre importanţa Sfintei Liturghii şi despre rolul covârşitor al Sfintei Euharistii în lupta împotriva păcatului şi necesitatea încununării faptelor bune cu împărtăşirea Dumnezeieştilor Taine, în perioada ce urmează, a Postului Sfintelor Paşti. Totodată, Preasfinţia Sa a arătat că zilele de sâmbătă de peste săptămâna din timpul Postului Mare sunt închinate pomenirii celor adormiţi în dreapta credinţă, întrucât ste datoria fiecăruia dintre credincioşi să-şi aducă aminte de moşii şi strămoşii săi, să se roage pentru ei la sfintele slujbe ale Bisericii, ca astfel, împreună cu aceştia să dobândească mântuirea şi Împărăţia vieţii celei veşnice.

În final, Preasfinţia Sa a transmis enoriaşilor parohiei Nevrincea binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, încredinţându-i pe aceştia de toată purtarea de grijă şi dragostea părintească a Întâistătătorului lor.

Prohia Nevricea, din cadrul protopopiatului Făget, cuprinde 55 de familii cu 160 credincioşi şi are ca paroh pe Pr. Aurel Fediuc.

Leave a Reply