Început de an şcolar la Timişoara

        Ziua de 17 septembrie a reprezentat pentru elevii Colegiului Naţional Bănăţeam din Timişoara începerea noului an şcolar. La eveniment au participat oficialităţile locale Titu Bojin, Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Nicolae Robu, primarul oraşului Timişoara, consilieri locali şi judeţeni. Din partea centrului eparhial a fost prezent pr. Ionel Popescu, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Timişoarei, care a oficiat slujba de Te Deum alături de pr. Claudiu Munteanu, profesor de religie al acestui colegiu. Prin rugăciunile înălţate s-a cerut bunului Dumnezeu binecuvântarea elevilor şi a corpului profesoral.

 În încheierea momentului religios pr. Ionel Popescu a transmis celor prezenţi binecuvântarea ierarhilor timişoreni, IPS Nicolae Mitropolitul Banatului şi PS Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei.

 În cadrul Colegiului Bănăţean funcţionează din anul 2001 o capelă, ca spaţiu de rugăciune necesar nevoilor spirituale ale elevilor din această unitate de învăţământ. Preotul care se ocupă în acest moment de buna rânduială a programului religios din acestă capelă este pr. Claudiu Munteanu.

 De la sfârşitul sec al XVIII-lea clădirea Colegiului Naţional Bănăţean a adăpostit mai multe instituţii de învăţământ. Din 1999 primeşte titulatura de Colegiul Naţional Bănăţean Timişoara, denumire sub care funcţionează până în prezent. Colegiul ocupă azi un loc de frunte între şcolile judeţului Timiş cu mai bine de 2000 de elevi, care se remarcă printr-o pregătire solidă şi trainică.

Comments are closed.