Încheierea conferinţelor dedicate Părintelui Teofil Părăian

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului şi cu purtarea de grijă a Preasfinţitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei joi, 16 mai s-a încheiat ciclul de conferinţe dedicate Arhimandritului de la Sâmbăta de Sus,  părintelui Teofil Părăian. Evenimentul s-a desfăşurat în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara, în prezenţa a numeroşi credincioşi timişoreni şi a avut ca invitat pe pr. conf. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie din Sibiu, care a susţinut conferinţa cu tema  „Cum să ne facem viaţa mai frumoasă?”. „Tema aceasta nu a fost aleasă de noi, ci de către părintele Teofil, pentru că ideea fundamenatală a teologiei vorbite a părintelui era că fără bucurie nu există credinţă, aşa se întâmplă că oricît de greu ar fi în viaţă când vreţi să fiţi bucuroşi smeriţi-vă şi dăruiţi iubire” a precizat pr. Constantin Necula.

În cadrul manifestărilor desfășurate a fost evocată personalitatea părintelui Teofil Părăian ca un semn pentru memoria deosebită ce se păstrează la Timişoara a marelui duhovnic. În aceste zile au fost susţinute trei conferinţe, păstrându-se astfel tradiţia celor trei conferinţe pe care le susţinea părintele Teofil la Timişoara în perioada pascală.

Anul acesta personalităţile care au conferenţiat au fost pr. Dr. Cornel Toma care a susţinut referatul „Spiritulitatea euharistică în biserica creştină”, parohul bisericii Sfântul Mina- Nouă din Braşov, Preasfinţitul  dr. Sofian Braşoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei şi Luxemburgului, care a prezentat tema „Surâsul divin şi experienţa bucuriei în spiritualitatea răsăriteană” şi pr. Conf. Dr. Constantin Necula, Facultatea de Teologie din Sibiu, ce a conferenţiat despre „Cum să ne facem viaţa mai frumoasă?”.

Seria de conferinţe a fost posibilă prin colaborarea dintre Mitropolia Banatului, Arhiepiscopia Timişoarei, Asociaţia Studenţilor Ortodocşi Români, filiala Timişoara şi Universitatea de Vest din Timişoara.

Comments are closed.