Întâlnire de lucru în cadrul proiectului FORTE

Joi, 14 februarie, la Timişoara a avut loc o nouă întâlnire în cadrul proiectului „Formare trainică pentru parteneriat social – FORTE”. Evenimentul a întrunit preoţi din cele şase protopopiate ale Arhiepiscopiei Timişoarei şi din administraţia Centrului eparhial, implicaţi la nivel de eparhie în proiectul derulat de Federaţia Filantropia .

Întâlnirea s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului şi cu purtarea de grijă a Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei.

„ Strategia Arhiepiscopiei Timişoarei, care a fost posibilă în cadrul proiectului FORTE, se apropie de final, ca şi formulare. Astăzi am definitivat activităţile pe cele trei domenii, social , cultural şi economic, pentru următorii trei ani. Toate activităţile care au fost creionate astăzi, au identificat atât resursele cât timpul necesar pentru a fi împlinite. Nădăjduim ca acest întreg efort  depus până acum să aducă roadele dorite şi ca Arhiepiscopia Timişoarei, pentru toate aceste domenii identificate, să aducă un plus de folos credincioşilor şi comunităţilor parohiale”, a declarat pr. Cristian Pavel, consilier la Centrul eparhial din Timişoara.

Moderatorul întâlnirii a fost Cristian Chiriac, consultant din partea Instituto de Formacion Integral (IFI Spania).

” În prima parte a şedinţei de lucru, au fost dezbătute rezultatele de până în prezent ale procesului de planificare strategică, fiind analizate direcţiile obiectivelor strategice şi operaţionale propuse pentru a fi desfăşurate în cadrul eparhiei Timişoarei în perioada 2013- 2015. În partea a doua a dezbaterilor, participanţii au fost invitaţi să  contribuie la întocmirea planurilor de activităţi ce vor fi desfăşurate în perioada martie- decembrie 2013, în vederea atingerii obiectivelor propuse. Odată cu planul de activităţi, au fost propuse termenele de realizare, persoanele responsabile, resursele necesare, precum şi indicatorii care să certifice atingerea rezultatelor aşteptate. Planul de activităţi va fi definitivat în următoarele săptămâni, astfel încât, să fie finalizat până la data de 1 martie, pentru a putea fi demarată aplicarea concretă a acestuia”, a precizat Chiriac Cristian.

Proiectul FORTE – Formare trainică pentru parteneriat social este implementat de Federaţia Filantropia în nouă eparhii ale Patriarhiei Române, începând din septembrie 2010. Partenerii în proiect sunt: Patriarhia Română, Instituto de Formacion Integral (Spania) şi Global Commercium Development. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 93/3.3/S/62277. Acesta urmăreşte dezvoltarea capacităţii organizaţionale a structurilor active în domeniul parteneriatului social din cadrul Administraţiei Patriarhale şi a nouă eparhii din cuprinsul Bisericii Ortodoxe Române, pentru a deveni parteneri mai puternici pentru incluziunea socială la nivel naţional.

Comments are closed.