Întâlnire Pro Vita, la Protopopiatul Timișoara II

Marți, 30 martie, la sediul Protopopiatului Timișoara II a avut loc întâlnirea Pro Vita, la care au fost invitate psihologul școlar Amalia Doboș și medicul de Obstetrică-Ginecologie Luminița Sturz, din Arad.

Au fost prezenți părinții protopopi Zaharia Pereș de la Protopopiatul Timișoara I și Cristian Păiș de al Protopopiatul Timișoara II, împreună cu preoți și tineri din oraș.  

Au fost dezbătute teme de interes, în care a fost afirmată valoarea vieții și responsabilitatea noastră de a proteja viața fiecărui copilaș pe care Dumnezeu îl cheamă la existență. Invitații au evidențiat numeroase experiențe pe care le-au avut și care le-au întărit credința că Dumnezeu lucrează în lume; de aceea, suntem datori de a fi împreună lucrători cu El și de a mărturisi valorile creștine, într-o lume ce se depărtează din ce în ce mai mult de credința în Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Scopul întâlnirii a fost de a sublinia importanța și caracterul unic al fiecărei vieți umane, atrăgând atenția asupra traumelor prin care trec femeile care fac întrerupere de sarcină. De asemenea, s-a discutat despre tot ceea ce înseamnă ,,pro-viață”, de la realități științifice la adevăruri teologice, mai ales acum, în contextul actual de pandemie.

Au fost abordate subiecte de interes, precum: credință și rugăciune în situații de criză, Botezul copilului în incubator, Botezul copiilor săvârșit canonic în Biserică, copiii născuți prematur și terapia ocupațională cu ajutorul artei pentru mame, legătura dintre mamă și copil–sentimente materne dincolo de limitele izolării, carantina, terapie post-natală; protejarea vieții în plină criză pandemică și multe altele.

Au urmat o serie de întrebări, au fost discuții vii, atât din partea preoților invitați, cât și din partea celor mai tineri, la care cele două specialiste invitate au răspuns profesional, în care s-a remarcat dorința participanților de a respecta viața și de a proteja fiecare suflet viu, care dorește să se bucure de această lume.   

Organizatorii evenimentului Pro Vita au fost Protopopiatul Timișoara I și Timișoara II.

Comments are closed.