“Izvorul Tămăduirii” prăznuit la Mănăstirea Româneşti

Vineri, 24 aprilie 2009, în Săptămâna Luminată, Prea Sfinţia Sa Paisie Lugojanul a slujit, din încredinţarea Înalt Prea Sfinţiei Sale Nicolae al Banatului, la cel de al doilea hram al Mănăstirii Izvorul Miron de la Româneşti. Oaspete la această slujire a fost Prea Sfinţia Sa Siluan al Gyulei.

Ierarhii au început săvârşirea Dumnezeieştii Liturghii la orele 9,30 împreună cu soborul de 25 de preoţi alcătuit din protopopul locului, P.On. Pr. Bujor Păcurar, preoţi din împrejurimi şi din întreaga eparhie care, alături de călugări, maici şi credincioşi, au ţinut să fie împreună la acest praznic. Răspunsurile au fost date de corul Facultăţii de Teologie din Timişoara dirijat de Pr. Conf. Dr. Nicolae Belean.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de Prea Sfinţia Sa Siluan care a vorbit despre însemnătatea acestor zile de praznic şi despre nemurirea pe care Hristos ne-a dăruit-o prin Învierea Sa – pe care o şi mărturisim ori de câte ori primim Sfânta Euharistie.

La momentul potrivit Prea Sfinţia Sa Paisie a împărtăşit un mare număr de călugări, maici şi credincioşi cu Sfintele Taine. După otpustul Sfintei Liturghii, conform tradiţiei, întregul sobor de slujitori, alături de credincioşi, s-a deplasat în procesiune până la izvorul care dă numele acestui aşezământ monahal şi unde s-a săvârşit sfinţirea apei. După slujbă cei prezenţi au fost stropiţi cu aghiazmă şi li s-a împărţit anafora.

În final P. Cuv. Părinte Stareţ Rafael Mutrescu împreună cu obştea aşezământului monahal a oferit celor prezenţi o agapă.

Leave a Reply