Lansare de carte la Filiala din Timişoara a Academiei Române

timisoara (2)

 

Joi, 19 iunie în Aula Filialei Timişoara a Academiei Române a avut loc lansarea celei de a doua ediţii a cărţii „Grănicerii Bănăţeni şi Comunitatea de Avere”, scrisă de dr. Antoniu Marchescu. Lucrarea, apărută la editurile Academiei Române şi Artpress, se înscrie în cadrul colecţiei „Restituiri” a Filialei din Timişoara. La eveniment au participat membri ai Academiei Române, profesori şi istorici din ţară, precum şi oameni de cultură bănăţeni.

 Filiala din Timişoara a Academiei Române şi-a propus editarea mai multor lucrări importante despre istoria Banatului, în cadrul unui proiect început în urmă cu mulţi ani. Asemenea lucrări, apărute în trecut într-un număr restrâns de exemplare, fie s-au epuizat, fie sunt greu de găsit, aşa încât reeditarea lor este mai mult decât utilă istoricilor din tânăra generaţie. Ediţia de faţă a fost îngrijită şi prefaţată de academicianul Păun Ion Otiman, secretar general al Academiei Române.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului membru de onoare al Academiei Române, la eveniment a luat parte şi pr. Ionel Popescu, vicar eparhial.

timisoara (1) timisoara

Comments are closed.