Liturghie arhierească în Parohia Stamora Germană

Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a fost prezent în sâmbăta a IV-a din Postul Mare în mijlocul credincioşilor din Parohia Stamora Germană, din cadrul Protopopiatului Deta, jud. Timiş.Preasfinţia Sa a fost întâmpinat la orele dimineţii de soborul de preoţi şi diaconi veniţi de la parohiile învecinate, în frunte cu părintele Ioan Prisăcean, protopopul Detei, şi părintele paroh Georgian Popovici.

La Sfânta Liturghie săvârşită în capela cu hramul “Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” au participat numeroşi enoriaşi ai Parohiei Stamora Germană, care au venit pentru a lua binecuvântare de la ierarh şi a se bucura de frumuseţea slujbei săvârşite în sobor, parohia lor nefiind vizitată de multă vreme de un episcop.

După Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată slujba Parastasului pentru toţi cei adormiţi întru Domnul din rândul familiilor credincioşilor din parohie, în fiecare sâmbătă din Postul Sfintelor Paşti fiind rânduit să se facă pomenirea tuturor celor adormiţi întru dreapta credinţă şi în nădejdea Învierii.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul coral “Thephoros” al Arhiepiscopiei Timişoarei, condus de diaconul Ion-Alexandru Ardereanu.

În finalul slujbei, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul a transmis credincioşilor prezenţi binecuvântarea Întâistătătorului Banatului, a Înalt Preasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae, iar noului preot paroh, Georgian Popovici, multă putere de la Bunul Dumnezeu, râvnă pentru cele sfinte şi spor întru toate activităţile, pe care cu ajutorul enoriaşilor le va întreprinde în parohia încredinţată spre păstorire.
Parohia Stamora Germană cuprinde 209 familii cu 672 de credincioşi şi se situează în extremitatea sudică a judeţului Timiş, la graniţa dintre România şi Serbia.

Leave a Reply