Mănăstirea Dobrești și-a cinstit cel de-al doilea ocrotitor

Mănăstirea Dobrești și-a cinstit cel de-al doilea ocrotitor, pe Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, în prezența multor credincioși din localitate și din parohiile învecinate. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care a făcut parte protos. Matei Buliga, starețul mănăstirii.

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfinția Sa a evidențiat purtarea de grijă a lui Dumnezeu pentru Profetul Ilie și lupta sa pentru apărarea credinței într-un singur Dumnezeu. Profetul, a spus Preasfinția Sa, rămâne peste veacuri un model de curaj și de statornicie în credință.  

Așezământul monahal din Dobrești, comuna Bara, a fost înființat în data de 9 iulie 2003, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolit Nicolae Corneanu, la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, originar din această localitate bănățeană.

Lucrările de pictură aflate în derulare, continuă pe bolta pronaosului, pe cupola din pronaos și bolta cafasului. Tehnica folosită este  al fresco, în stil bizantin.  De asemenea, se lucrează și la casa monahală, la tâmplăria interioară/exterioară și la montarea parchetului.

Comments are closed.