Manifestare culturală în Valea Timocului-Serbia

Cu binecuvântarea Preasfinţiei Sale Daniil Stoenescu Episcopul românilor din Serbia, Sărbătoarea Rusaliilor a continuat şi ieri, 25 mai în Protopopiatul ortodox român al Daciei Ripensis cu o manifestare cultural spirituală, organizată în Parohia Geanova din Valea Timocului – Serbia, unde au fost peste 150 de credincioşi din toată zona.

Cei prezenţi au participat la un Te Deum oficiat de Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebesului, Preasfinţitul Părinte Episcop Nicodim al Severinului şi Strehaiei şi Presfinţitul Părinte Episcop Daniil al românilor din Serbia, la locul numit “Gura Duplieni”, unde a fost o veche biserică românească, iar astăzi se afla o frumoasă troiţă, de faţă fiind protopopul Boian Alexandrovici, alături de alţi preoţi români din Serbia. Au cântat pricesne şi tropare închinate praznicului, Corul bisericesc al Parohiei Foeni din Arhiepiscopia Timişoarei condus de preotul Nicolae Strizu, Fanfara românească din Geanova şi rapsozi populari din Valea Timocului.

Cu acest prilej, toţi cei care au luat cuvântul au evidenţiat grija şi sprijinul Părintelui Patriarh Daniel faţă de credincioşii români din afara graniţelor ţării. Totodată, s-au distribuit zeci de cărţi religioase şi iconiţe cu Simbolul de Credinţă, pe verso, oferite gratuit de Eparhia Timişoarei.

La această manifestare au fost prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai Ambasadei României la Belgrad.

Leave a Reply