Manifestări ecumenice la Timişoara

A doua zi de Paşti, luni 20 aprilie s-a desfăşurat la Timişoara tradiţionalul „Marş al Învierii”, la care au participat numeroşi aparţinători ai cultelor locale. Aceasta a început în faţa catedralei mitropolitane prin rostirea unor rugăciuni şi printr-o serie de cuvântări. Din partea eparhiei noastre a fost prezent P.On. Părinte Eugen Murgu, administrator al catedralei, însoţit de corul condus de P.On. Părinte Dan Dragomir. Manifestarea a continuat în parcul Rozelor, până unde s-a mers în procesiune.

„Paştele orfanilor” este o altă manifestare religioasă care a devenit tradiţie şi care s-a desfăşurat tot a doua zi de Paşti la biserica baptistă „Ecclesia” din Timişoara. La manifestare a participat ca delegat al Centrului eparhial, P.On. Părinte Aurel Miculescu, vicar administrativ.

„Paştele – o sărbătoare pentru fiecare” s-a derulat în aceeaşi zi la biserica baptistă „Betel” din Timişoara, eveniment la care a participat ca delegat al Centrului eparhial, P.On. Părinte redactor Marius Florescu.

Leave a Reply