Mitropolitul Banatului și-a sărbătorit onomastica împreună cu oamenii nevoiași

Mitropolitul Banatului și-a serbat onomastica sâmbătă, 7 ianuarie, de sărbătoarea Soborului Sfântului Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului, și a luat masa de prânz cu beneficiarii Centrului social de urgență pentru persoane fără adăpost, de pe strada Telegrafului. Înaltpreasfințitul Părinte Ioan este un sprijinitor important al instituției sociale timișorene, pentru care oferă periodic cantități însemnate de alimente.

De asemenea, Părintele Mitropolit Ioan a împărțit pachete cu mâncare persoanelor fără adăpost, care locuiesc în cele 11 containere racordate la utilități din cadrul Centrului de Suport pentru Situații de Urgență și Criză de la Pădurea Verde, Timișoara.

Oamenii străzii s-au bucurat de prezența Chiriarhului Banatului în mijlocul lor și de grija constantă a Înaltpreasfinției Sale față de problemele lor. Aceste persoane nevoiașe au beneficiat și de consultanță medicală din partea monahiei doctor Anastasia de la Centrul eparhial. La solicitarea beneficiarilor centrului Părintele Mitropolit a promis și altora tot sprijinul pentru un consult medical amănunțit.

La gestul caritabil al Înaltpreasfințitului Părinte Ioan a participat și Marius Cosmin Murariu, directorul general adjunct al Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, care s-a bucurat de prezența Părintelui Mitropolit în mijlocul oamenilor străzii, chiar de onomastica Sa, și i-a adresat Părintelui Mitropolit Ioan urarea de La mulți ani!

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan este binecunoscut pentru nenumăratele acțiuni social-filantropice, prin care se distribuie periodic alimente și îmbrăcăminte, către centrele sociale și spitalele publice din județul Timiș.

Prin aceste vizite s-a creat și o relație foarte bună de colaborare a Centrului eparhial cu Centrul Social de Urgență pentru Persoane fără Adăpost din Timișoara. De asemenea, instituția socială colaborează cu Direcția de Sănătate Publică (DSP Timiș) și cu Poliția Locală, care asigură paza și protecția acestui așezământ.

Sediul principal al Centrului social de urgență pentru persoane fără adăpost și cantina socială sunt situate pe strada Telegrafului nr. 8, instituție care prestează servicii sociale gratuite sau contra cost pe seama persoanelor  aflate  în  situaţii economico-sociale deosebite, pentru care pregătește și asigură 2 mese zilnic (prânzul şi cina). Totodată, Centrul social asigură consilierea şi informarea beneficiarilor, dar şi îndrumarea lor spre alte instituţii abilitate în rezolvarea problemelor specifice. 

Comments are closed.