Naşterea Domnului. Crăciunul

Cu zile bune înainte de praznicul Naşterii Domnului, colindătorii au vestit marele eveniment din istoria omenirii în bisericile parohiale şi mănăstireşti din tot cuprinsul eparhiei şi pe la casele bunilor creştini. În ziua de 22 decembrie la reşedinţa mitropolitană a sosit Alaiul colindătorilor din judeţul Timiş, coordonat de Domnul director Ciprian Cipu de la Centrul judeţean pentru cultură şi artă, iar în ziua Ajunului de Crăciun – 24 decembrie – mai multe grupuri de colindători şi formaţii corale au adus prin colind vestea că Domnul Iisus Hristos S-a născut în peştera Betleemului.

În ziua întâi a praznicului – sâmbătă 25 decembrie – la catedrala mitropolitană Sfânta Liturghie s-a oficiat de către Preasfinţitul Episcop-vicar Paisie Lugojanul înconjurat de mai mulţi preoţi şi diaconi. La momentul rânduit predicii s-a dat citire pastoralei de Naşterea Domnului a Chiriarhului eparhiei. Mulţi credincioşi şi credincioase au primit apoi Trupul şi Sângele Domnului Iisus Hristos. La final, ierarhul a tâlcuit în cuvinte frumoase simbolistica praznicului şi a urat tuturor sărbători binecuvântate de la Dumnezeu. Slujba a fost transmisă în direct de către postul Radio Timişoara.

La orele prânzului reşedinţa mitropolitană a devenit neîncăpătoare pentru oficialităţi locale, reprezentanţi ai cultelor locale, clerici şi buni credincioşi care s-au întâlnit în cadrul tradiţionalei recepţii de Crăciun. Tuturor, în numele Înaltpreasfinţitului Mitropolit Nicolae, le-a mulţumit pentru participare Preasfinţitul Episcop-vicar Paisie Lugojanul. În cadrul vecerniei din după-amiaza zilei, corala catedralei mitropolitane condusă de P.On. Părinte Dan Dragomir a intrepretat un mănunchi de colinde. De faţă a fost şi Preasfinţitul Episcop-vicar Paisie Lugojanul.

A doua zi de Crăciun Preasfinţitul Episcop-vicar Paisie a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Timişoara Iosefin, împreună cu P.On. Părinte vicar administrativ Ionel Popescu şi ceilalţi slujitori.

Leave a Reply