Noi sesiuni de informare în Proiectul “Alege Şcoala!”

Marţi, 16 noiembrie şi joi, 18 noiembrie a.c. Proiectul “Alege Şcoala!” va fi prezentat preoţilor din protopopiatele Sânnicolau Mare şi Deta, respectiv Lugoj şi Făget.

Întâlnirea are ca scop prezentarea generală a proiectului, a obiectivelor urmărite, a calendarului de desfăşurare a activităţilor, precum şi prezentarea formularisticii în vederea înregistrării grupurilor-ţintă.

Proiectul se va desfăşura pe parcursul a trei ani şi are drept scop prevenirea şi combaterea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi prevenirea delincvenţei juvenile prin dezvoltarea la nivel parohial a unor soluţii alternative de tip „Şcoala de duminică”.

Fiecare preot inclus în proiect va identifica câte 9 copii din parohie, copii care participă la seri catehetice prin programul “Hristos împărtăşit copiilor” şi care au nevoie de susţinere pentru a nu abandona şcoala.

Peste 1134 de copii din Arhiepiscopia Timişoarei, atât din mediul rural, cât şi urban, inclusiv de etnie romă, cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani, vor beneficia de sprijin. În afară de participarea la „Şcoala de duminică“, copiii vor lua parte la concursuri şi tabere de creaţie cu caracter educativ şi catehetic, ei urmând să fie selectaţi după criterii bine stabilite.

Sesiunea de informare va fi susţinută de Pr. Sorin Lungoci, formator în cadrul proiectului şi de Gabriel Iordache, coordonator din partea organizaţiei World Vision România.

Leave a Reply