O nouă promoție de teologi timișoreni

     Sâmbătă, 14 iulie, începând cu ora 9,00 a avut loc la centrul eparhial din Timișoara examenul de licență și depunerea jurământului de credință pentru promoția 2008/2012 a teologilor timișoreni.  Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a două zile. Joi, 12 iulie a avut loc proba scrisă a examenului de licență iar sâmbătă teologii timișoreni și-au susținut lucrările de licență în fața comisiei. Toți cei 46 de absolvenți teologi au arătat seriozitate, temeinicie și autenticitate în lucrările lor. 

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului și cu purtarea de grijă a PS Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei de la ora 16,00 a fost oficiată slujba de Te Deum în biserica cu hramul ”Sf. Nicolae” din incinta Centrului Eparhial ca mulţumire adusă Bunului Dumnezeu pentru purtarea de grijă și harul primit în toți acești ani de studenție, precum şi pentru toate binefacerile revărsate asupra tinerei promotii de teologi.

La depunerea jurământului alături de părinții coordonatori din cadrul secției de teologie a fost prezentă și decanul Facultății de Istorie, Litere și Teologie lect. Dr. Dana Percec. Toţi absolvenţii au depus jurământul de credinţă faţă de învăţătura Bisericii Ortodoxe făgăduind în fața lui Dumnezeu, că o vor apăra şi propovădui în toată viaţa lor, prin viața lor, ducând mai departe renumele institutului de învăţământ şi cultură teologică absolvit.

Comments are closed.