Parohia Recaş II, din cadrul protopopiatului Timişoara II, şi-a serbat hramul

De sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, parohia Recaş II, din cadrul protopopiatului Timişoara II şi-a serbat hramul. Cu acest prilej credincioşii parohiei l-au avut în mijlocul lor pe Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, care a săvârşit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în frunte cu pr. Paroh Aurelian Milă.
Slujba a fost oficiată în capela Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din incinta Centrului şcolar pentru educaţie incluzivă ” Constantin Păunescu” din Recaş, locul în care credincioşii parohiei Recaş II se întâlnesc de opt ani de zile. Capela este amenajată într-o clădire în care a funcţionat cu mulţi ani în urmă cantina şcolii şi a fost sfinţită în anul 2003 de către Preasfinţitul Părinte Lucian, episcopul Caransebeşului, pe atunci episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei. Această este pusă în folosirea comunităţii credincioşilor ortodocşi din parohia Recaş II, prin bunăvoinţa Consiliului Local Recaş.
La Sfânta Liturghie au participat alături de enoriaşii parohiei, copiii de la Centrul şcolar pentru educaţie incluzivă ” Constantin Păunescu”, precum şi dl. Marinel Paşca, primarul oraşului Recaş.
În finalul slujbei, Ierarhul a transmis tuturor credincioşilor prezenţi, părintelui paroh Aurelian Milă, iar în special copiilor de la centrul de plasament , binecuvântarea şi dragostea Înalt Preasfinţitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, încredinţându-i de toată purtarea de grijă a părintelui lor duhovnicesc.
Parohia Recaş II a fost înfiinţată în anul 2007, aceasta cuprinde 379 familii cu 1.136 credincioşi, iar parohul bisericii este părintele Aurelian Milă.
În anul 2009 la 29 septembrie a fost pusă piatra de temelie pentru o nouă biserică de către Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul. În prezent lucrările de constucţie intreprinse la noul lăcaş de cult, proiectat în stil brâncovenesc, sunt în plină desfăşurare, iar cu ajutorul credincioşilor, a autorităţilor locale şi prin osteneala şi râvna părintelui paroh, vor fi finalizate cât mai curând.

Comments are closed.