Pelerinaje la biserici şi mănăstiri organizate de Mitropolia Banatului

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului şi la iniţiativa Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei s-a înfiinţat Centrul de pelerinaje „ Partoş” al Arhiepiscopiei Timişoarei. Acesta îşi propune să sprijine promovarea bisericilor monument istoric şi mănăstirilor din cuprinsul Mitropoliei Banatului dar şi din ţară.
În ceea ce priveşte pelerinajele externe, centrul de pelerinaje „ Partoş” va colabora în mod direct cu agenţia de turism a Patriarhiei Române „ Basilica Travel”.
Primul pelerinaj organizat de centrul de pelerinaje al Mitropoliei Banatului va fi la Mănăstirea Prislop, din cadrul Episcopiei Devei şi Hunedoarei, un loc cu o însemnătate aparte pentru creştinii ortodocşi în general, iar pentru credincioşii bănăţeni şi ardeleni în special. Mănăstirea Prislop se remarcă în spaţiul ortodox român şi prin personalitatea părintelui Arsenie Boca, un mare duhovnic, ce a vieţuit în acest aşezământ monahal şi care a rămas în conştiinţa multor crestini ca un om cu viaţă sfântă. Mormântul părintelui Arsenie Boca de la Manastirea Prislop reprezintă an de an, un adevărat loc de pelerinaj pentru mii de credincioşi ce vin din cele mai îndepărtate colţuri de ţară.

Pe parcursul fiecărui pelerinaj, credincioşii vor fi însoţiţi de către un preot delegat de Arhiepiscopia Timişoarei, care va asigura asistenţă spirituală şi în acelaşi timp, îi va familiariza cu locurile, mănăstirile şi celelalte obiective vizitate de-a lungul pelerinajului, prezentându-le câte un scurt istoric al acestora.
Responsabilul Centrului de pelerinaje „Partoş” al Mitropoliei Banatului este Beatrix Pîrvu, care poate fi contactată pentru informaţii privind înscrierea la pelerinaje, la sediul de la Centrul eparhial din Timişoara, de pe str. C.D. Loga nr. 7.

Leave a Reply