Pelerinaje organizate de Mitropolia Banatului

Centrul de pelerinaje “Partoş” al Mitropoliei Banatului organizează în această perioadă o serie de pelerinaje la mai multe mănăstiri din cuprinsul Patriarhiei Române. Primul pelerinaj va avea loc în data de 17 septembrie, la Mănăstirea Prislop, din Episcopia Devei şi Hunedoarei, următorul, în perioada 22-24 septembrie, la mănăstirile din sudul ţării, iar apoi în data de 30 septembrie, la Mănăstirea Hodoş-Bodrog, din Arhiepiscopia Aradului.

La Mănăstirea Prislop, pelerinii vor vizita biserica mănăstirească cu hramul “Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan”, ridicată în secolul al XVI-lea de domniţa Zamfira, pe temelia unui vechi aşezământ monahal ctitorit de Sfântul Nicodim de la Tismana, precum şi mormântul părintelui Arsenie Boca, unul dintre marii duhovnici ai neamului românesc.

În cadrul pelerinajului organizat în perioada 22-24 septembrie, vor fi vizitate 20 de mănăstiri din cuprinsul Mitropoliei Olteniei şi al Mitropoliei Ardealului, cele mai reprezentative fiind: Lainici, Polovragi, Hurezi, Arnota, Cozia, Frăsinei, Bistriţa, Govora, Curtea de Argeş şi Sâmbăta de Sus.

La pelerinajul de la Mănăstirea Hodoş-Bodrog, credincioşii vor participa la Taina Sfântului Maslu, oficiată la miezul nopţii de obştea monahală şi, totodată, vor vizita biserica veche a mănăstirii, ce datează din a doua jumătate a secolului al XIV-lea, care adăposteşte Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Pe parcursul fiecărui pelerinaj, credincioşii vor fi însoţiţi de un preot delegat de Arhiepiscopia Timişoarei, care le va asigura asistenţă spirituală şi îi va familiariza cu locurile, mănăstirile şi celelalte obiective vizitate de-a lungul zilei.

Credincioşii care doresc să participe la pelerinajele organizate de Mitropolia Banatului se pot adresa pentru mai multe informaţii la sediul de la Centrul Eparhial din Timişoara, de pe strada C.D. Loga nr. 7, precum şi la următoarele adrese de contact: tel. 0754049760 sau e-mail: office.partos@yahoo.com.

Comments are closed.