Praznicul Bobotezei la Catedrala mitropolitană

Cu binecuvântarea Întâistătătorului Mitropoliei Banatului, Înaltpreasfinţitul Nicolae, de praznicul Epifaniei, la 6 ianuarie 2009, Preasfinţitul Episcop Paisie Lugojanu, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a săvârşit sfânta liturghie în Catedrala mitropolitană, alături de un sobor de preoţi şi de un număr mare de credincioşi.

Preasfinţia Sa a rostit cuvântul de învăţătură, vorbind credincioşilor despre dragostea şi smerenia de care a dat dovadă Mântuitorul Iisus Hristos, primind botezul cel iertător de pacate – deşi era fără de păcat – ca început al mântuirii noastre. În încheierea cuvântului, Preasfinţia Sa a transmis tuturor din partea Înaltpreasfinţitului Nicolae al Banatului, binecuvantarea Sa şi îndemnul ca “întotdeauna să dăm dovadă că suntem ucenici desăvârşiţi ai Mântuitorului Hristos”.

În cadrul sfintei liturghii părintele Mihail, duhovnicul Mănăstirii Timişeni, a fost hirotesit Arhimandrit. După otpustul sfintei liturghii, rugăciunile au continuat cu slujba Aghiasmei celei Mari, săvârşită de către ierarh înconjurat de preoţi. Apoi Preasfinţia Sa Paisie şi ceilalţi slujitori ai altarului au împărţit anafora, urmând ca după ieşirea din catedrală, credincioşii să se îndrepte către unul din cele şase puncte de distribuirea a Aghiasmei, formate în jurul catedralei.

Leave a Reply