Praznicul Învierii Domnului din anul 2010

Joi 1 aprilie (Joia Mare), Preasfinţitul Episcop-vicar Paisie Lugojanul a oficiat Sfânta Liturghie la catedrala patriarhală din Bucureşti, împreună cu membrii Sfântului Sinod în frunte cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, cu ocazia sfinţirii Sfântului şi Marelui Mir. La catedrala mitropolitană din Timişoara slujba Deniei celor 12 Evanghelii a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Mitropolit Nicolae, împreună cu mai mulţi preoţi şi diaconi.
Vineri 2 aprilie (Vinerea Mare) atât slujba vecerniei cu Punerea în mormânt, cât şi slujba Prohodului Domnului au fost oficiate la catedrala mitropolitană de către Preasfinţitul Episcop-vicar Paisie Lugojanul.
Slujba Învierii de la miezul nopţii de sâmbătă spre Duminică (3-4 aprilie) a fost săvârşită la catedrală tot de către Preasfinţitul Episcop-vicar Paisie, în prezenţa unui mare număr de credincioşi şi credincioase, cărora li s-a adresat printr-un cuvânt de învăţătură. Dimineaţa, în prima zi de Paşti (4 aprilie) Preasfinţia Sa Paisie, înconjurat de mai mulţi slujitori a oficiat Sfânta Liturghie, în cadrul căreia s-a citit Pastorala la Învierea Domnului 2010 a Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului. La orele prânzului la reşedinţa mitropolitană s-a desfăşurat tradiţionala recepţie de Sfintele Paşti la care au luat parte reprezentanţi ai oficialităţilor şi cultelor locale, clerici, monahi şi credincioşi. Tuturor le-a adresat un cuvânt de bun venit şi de felicitare Chiriarhul eparhiei, subliniind importanţa prăznuirii Paştilor la aceeaşi dată de către toţi creştinii. În cadrul slujbei celei de a doua Învieri din seara aceleiaşi zile, corul catedralei mitropolitane dirijat de preotul Dan Dragomir a interpretat un mănunchi de cântări religioase adecvate sărbătorii Paştilor.

A doua zi de Paşti (5 aprilie) Înaltpreasfinţitul Mitropolit Nicolae al Banatului a asistat la Sfânta Liturghie de la catedrala mitropolitană, iar Preasfinţitul Episcop-vicar Paisie Lugojanul a oficiat Sfânta Liturghie la biserica parohiei „Învierea Domnului” din municipiul Lugoj.

Leave a Reply