Praznicul Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş

Miercuri 15 septembrie Biserica Ortodoxă Română îl va sărbători pe Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, care este totodată ocrotitor al Timişoarei şi cel de-al doilea hram al catedralei mitropolitane. Cu acest prilej slujbele se vor oficia astfel :

Marţi 14 septembrie de la orele 19:00 se va oficia vecernia cu litie, apoi va avea loc procesiunea cu racla cu sfintele moaşte în jurul catedralei. Racla se va depune apoi deschisă pe soleea dinaintea Sfântului Altar, unde va rămâne până în seara zilei de 16 septembrie. Va urma privegherea de toată noaptea, iar la ora 24 se va oficia Sfânta Liturghie.

Miercuri 15 septembrie de la orele 6:00 se va oficia utrenia, de la orele 7:00 Taina Sfântului Maslu, iar de la orele 9:30 Sfânta Liturghie arhierească. De la orele 18:00 va fi oficiată vecernia, în cadrul căreia corul catedralei va susţine un concert de imnuri religioase.

Joi 16 septembrie de la orele 7:30 se va oficia Sfânta Liturghie, iar de la orele 18:00 Acatistul Sfântului Iosif cel Nou, după care racla cu sfintele moaşte va fi depusă la locul obişnuit din incinta catedralei.

Leave a Reply