Prăznuirea Întâmpinării Domnului

Luni, 2 februarie, Biserica Ortodoxă a prăznuit sărbătoarea Întâmpinării Domnului la templu de către dreptul Simeon şi proorociţa Ana.

Prea Sfinţia Sa Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a săvârşit Sfânta Liturghie la mănăstirea Dobreşti, unde a fost întâmpinat de către obştea acestui aşezământ monahal şi numeroşi credincioşi din împrejurimi.

În cuvântul de învăţătură Prea Sfinţia Sa a vorbit despre voia şi lucrarea lui Dumnezeu manifestată prin lucrarea Prea Fericitului Părinte Patriarh Daniel care a dorit zidirea unei mănăstiri în satul natal.

Referitor la praznicul zilei, Prea Sfinţia Sa a vorbit despre poporul evreu care aştepta un Mesia eliberator, dar dreptul Simeon primeşte în braţe pe Cel ce a eliberat nu doar poporul evreu, ci întreaga umanitate din robia păcatului: “lumina spre luminarea tuturor”.

Filozoful Petre Ţuţea spunea că un om de ştiinţă care nu-l cunoaşte pe Dumnezeu nu are trecere înaintea Lui şi nu se bucură de El, aşa cum se bucură o babă de la ţară care, având picioarele pline de noroi se roagă înaintea icoanei Maicii Domnului. Ce ne facem azi când filozofii ne spun ca nu mai avem nevoie de Dumnezeu şi părinţii nu îşi mai duc copiii la biserică?

Să-I cerem lui Dumnezeu luminarea minţii prin curăţirea de gândurile rele şi curăţirea inimii de toate sentimentele care nu îi sunt placute Lui, înlocuindu-le cu iubirea dumnezeiască.

Leave a Reply