Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Liceul Teoretic “Coriolan Brediceanu” din Lugoj

Astăzi, în jurul orei 10, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, însoţit de Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcopul vicar al Eparhiei Timisoarei a fost întâmpinat de elevii Liceului Teoretic “Coriolan Brediceanu” din Lugoj, actuali şi foşti profesori şi, în mod deosebit, de colegii de generaţie ai Intâistătătorului Bisericii noastre, care în urmă cu 40 de ani a absolvit acest prestigios liceu bănăţean.

După urările de bun venit din partea directorului şcolii d-na Noemi Neamţu, în sala de festivităţi, Prefericitul Părinte Patriarh a subliniat importanţa acestei şcoli în care a revenit cu bucurie şi emoţie, dar a arătat că, în general, Şcoala a fost şi este alături de Biserică, fapt ce reiese permanent din proiectele comune dezvoltate spre binele societăţii în care trăim.

După acest moment festiv s-a mers în sala de clasă unde fiecare din cele două secţii, umană şi reală, conduse de foştii diriginţi, profesorii Francisc Corbeanu, respectiv Maria Borbil au strigat catalogul şi au dat cuvântul celor prezenţi. Încheindu-se această oră specială de diriginţie, s-a mers la capela cu hramul “Sfântul Nicolae” din incinta şcolii unde Prefericirea Sa Părintele Patriarh a oficiat o slujbă de pomenire pentru foştii profesori şi colegi trecuţi la cele veşnice.
La finalul acestei întâlniri de suflet Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a semnat în cartea de onoare a şcolii şi a oferit tuturor celor prezenti iconiţe cu Sfânta Treime.

Leave a Reply