Premii pentru elevii cuprinși în proiectul ”Alege Școala”

       Duminică 20 mai, la Parohia Timișoara Viile Fabric, imediat după oficierea Sfintei Liturghii, a avut loc premierea elevilor, ce au câștigat  la faza de protopopiat din cadrul Proiectului ”Alege Școala”. La această parohie elevilor le-au fost înmânate  premiile de către Pr. Sorin Lungoci, expert formator în cadrul Proiectului ”Alege Școala” și de către părintele paroh Marius Sfercoci.

În urma evaluării membrii Comisiei de jurizare au stabilit următorul clasament pentru elevii participanți din parohiile cuprinse în cadrul Protopopiatului Timișoara II:

 1. La secțiunea literară au fost acordate următoarele premii:
  1. Ivănescu Florentina de la Parohia Ghiroda Nouă,
  2. Bojincă Raluca Ruxandra – Parohia Giarmata
  3. Cighi Mihai Ioan – Timișoara Elisabetin
 1. La secțiunea artistică au fost acordate premiile:
  1. Monda Raluca Jessica  de la Parohia Viile Fabric
  2.  Andrei Andreea Valentina de la Parohia Viile Fabric
  3. Ciobanu Ovidiu Alexandru de la Parohia Ghiroda Nouă
 1. La secțiunea multimedia au fost acordate premiile:
  1. Chifor Daniel Sebastian Nicolae de la Parohia Alioș
  2. Cirja Ana Maria de la Parohia Viile Fabric
  3. Kalanyos Antal de la Parohia Timișoara Fabric

       Activităţile acestui proiect: cateheze, tabere de creaţie, seminarii de formare pentru preoţi au în intenţie prevenirea şi combaterea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi apropierea copiilor de atmosfera Bisericii. Prin aceasta copilul dobândeşte o nouă perspectivă duhovnicească asupra vieţii, având orientare nu numai către viaţa aceasta, care este din păcate observată ca o viaţă de consum şi de plăcere, ci o perspectivă şi o orientare, o finalitate în viaţa veşnică.

 În cadrul Arhiepiscopia Timişoarei sunt cuprinşi în proiect 1134 copii (378 de copii vor participa la tabere de creaţie) şi 126 de preoţi şi profesori (se vor organiza 10 sesiuni de formare).

Comments are closed.