Premii pentru elevii timişeni la participanţi la etapa Naţională a Olimpiadei de Religie Ortodoxă

În Duminica a IV – a din Post, după Sfânta Liturghie oficiată de Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, la Catedrala mitropolitană “ Sfinţii Trei Ierarhi” din Timişoara, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor timişeni participanţi la etapa Naţională a Olimpiadei de Religie Ortodoxă, precum şi la etapa naţională a Olimpiadei de Limbi Clasice.

Cu acest prilej, cei şapte elevi, împreună cu profesorii lor coordonatori, au primit daruri şi diplome de recunoştinţă din partea Arhiepiscopiei Timişoarei.

La eveniment au fost prezenţi prof. Cornel Petroman, Inspector General în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş şi prof. Daniela Buzatu, Inspector de Religie.

Etapa naţională a Olimpiadei de Religie din acest an, s-a desfăşurat în perioada 1-5 aprilie 2013, la Cluj-Napoca, iar etapa naţională a Olimpiadei de Limbi Clasice a avut loc în perioada 31 martie – 2 aprilie 2013, la Botoşani.

Şi de această dată, elevii timişeni au ocupat locuri fruntaşe. În acest sens, eleva Mihaela Paula Pascariu, din clasa a X-a de la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” Timişoara, îndrumată de doamna profesoară Anişoara Ioana, a obţinut locul I, cu nota 9,80, la etapa naţională a Olimpiadei de Religie.

De asemenea, au obţinut premii speciale elevii: Andrada Roxana Ciusa (clasa a VII-a, Şcoala Gimnazială Dumbrava, îndrumător prof. Ioan Daniel Iancu), Marina Luiza Ciobanu (clasa a IX-a, Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” Timişoara), Mădălina Pilipeţi (clasa a XI-a, Liceul Tehnologic “Traian Grozăvescu” Nădrag, îndrumători profesori: Ioan Daniel Iancu şi Alina Florentina Crăciun) şi Bogdan Ionuţ Avădanei (clasa a XII-a, Colegiul Naţional Bănăţean Timişoara, îndrumător prof. Daniela Nadia Stănilă).

La această competiţie, elevii au fost însoţiţi de doamna profesoară Daniela Liliana Buzatu – inspector de Religie, de doamna profesoară Crina Pîrvu, de la Şcoala Gimnazială nr. 18 Timişoara – evaluator şi de domnul profesor Ioan Daniel Iancu, de la Şcoala Gimnazială Dumbrava.

În acelaşi context, nu mai puţin importantă este şi performanţa elevei Miruna Ioana Popa, din clasa a IX-a profil Teologic Ortodox de la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” Timişoara (îndrumător prof. Liliana Monica Ghera), care a obţinut o menţiune la etapa naţională a Olimpiadei de Limbi Clasice, Limba Greacă Veche.

Comments are closed.