Preotul Pavel Curuți a trecut la Domnul

Cu adâncă părere de rău, aducem la cunoștință că în dimineața celei de-a doua zile a praznicului Nașterii Domnului, 26 decembrie a.c., preotul pensionar Pavel Curuți, de la Parohia Timișoara- Elisabetin a început călătoria spre Împărăția lui Dumnezeu.

Născut în localitatea Iaz, comuna Obreja, județul Caraș-Severin, la data de 12 mai 1951, preotul Pavel Curuți a urmat cursurile Seminarului Teologic din Caransebeș (1966-1971) și ale Institutului Teologic de Grad Universitar din Sibiu (1979-1983).

La data de 5 iulie 1975 a fost hirotonit diacon, iar la 7 iulie preot, de către mitropolitul Nicolae Corneanu, pe seama Parohiei Nicolinț, Protopopiatul Oravița.

În anul 1977 a fost transferat la Parohia Prisaca, Protopopiatul Caransebeș, unde a funcționat până la data de 1 februarie 1989, când a fost transferat la Parohia Caransebeș, cu slujirea la Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, fostă catedrală episcopală.

După 30 de ani de binecuvântată slujire în parohiile amintite, în anul 2005 a susținut și promovat examenul de selecție pentru ocuparea unui post vacant de preot la Parohia Timișoara-Elisabetin,  Protopopiatul Timișoara II, de unde a ieșit la pensie la 1 octombrie 2016.

De-a lungul îndelungatei sale slujiri pastorale, preotul iconom Pavel Curuți a făcut dovada unei conduite preoțești și familiale pilduitoare, remarcându-se prin realizările sale deosebite pe plan pastoral și administrativ-gospodăresc.

Căsătorit în anul 1974 cu Maria Țăranu (decedată în anul 2003) din localitatea Prisaca, de profesie învățătoare, au avut bucuria de a aduce pe lume două fiice: Maria Lavinia (n.1976) și Florica-Cecilia (n.1977).

În urma unei scurte, dar grele suferințe, preotul Pavel Curuți a plecat la Domnul, regretat de confrații preoți și de bunii credincioși pe care i-a păstorit cu dăruire și în sufletul cărora rămâne ca un părinte blând, răbdător, sfătos, mereu la datorie atât la Sfântul Altar, cât și în scaunul de duhovnic.  

Înmormântarea preotului Pavel Curuți va avea loc luni, 29 decembrie, ora 13:00, în cimitirul istoric Sf. Ioan Botezătorul din Caransebeș.

Din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, a Preasfințitului Părinte, Episcop-vicar Paisie Lugojanul și a Permanenței Consiliului eparhial transmitem familiei îndoliate sincere condoleanțe și toată compasiunea pentru pierderea suferită.

Dumnezeu să așeze sufletul părintelui Pavel Curuți în cetele preoților slujitori în ceruri!

Pomenirea sa din neam și neam!


Biroul de Presă al Centrului eparhial

Comments are closed.