Priveghere de toată noaptea la Mănăstirea Timişeni

DSC_3410

În această seară, la Mănăstirea Timişeni-Şag, din cadrul eparhiei noastre, a debutat programul religios închinat ocrotitorului sfântului aşezământ, Sfântul Proroc Ioan, Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului. De la ora 18:00, un sobor de preoţi şi diaconi, format din consilieri de la Centrul eparhial, din slujitori de la Catedrala Mitropolitană și de la mai multe parohii şi mănăstiri din eparhie, în frunte cu pr. Ionel Popescu, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Timişoarei, a oficiat Slujba Vecerniei Mari cu Litie, în biserica mare a mănăstirii. Răspunsurile la strană au fost date de grupul coral „Theoforos” al Arhiepiscopiei Timişoarei, condus de diac. dr. Ion Alexandru Ardereanu.

În cuvântul de învăţătură adresat pelerinilor veniţi la hram, arhim. Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din eparhie, a vorbit despre modelul de sfinţenie pus înaintea noastră de Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului, Sfântul Proroc Ioan, cel care, prin vieţuirea sa aleasă şi cu totul închinată propovăduirii Cuvântului lui Dumnezeu, s-a asemănat îngerilor din Ceruri. Totodată, părintele exarh a subliniat dubla semnificaţie a prăznuirii din acest an, întrucât, pe lângă sărbătorirea hramului, mănăstirea de la marginea localităţii Şag, din Pădurea Girocului, aniversează 70 de ani de la înfiinţare.

Programului religios a continuat seara cu săvârşirea Tainei Sfântului Maslu de obşte, de la ora 21:00, iar de la miezul nopţii, cu Slujba Utreniei şi cu Sfânta Liturghie.

În ziua praznicului, de la ora 9:30, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul se va afla în mijlocul obştii monahale și a pelerinilor sosiți aici din întreg județul, pentru a oficia Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie arhierească, înconjurat de un sobor numeros de preoţi şi diaconi de la mai multe parohii şi mănăstiri din cadrul eparhiei.

DSC_3443 DSC_3397 DSC_3431 DSC_3433 DSC_3436 DSC_3439

Comments are closed.