Rugăciuni și daruri pentru credincioșii bolnavi

În Duminica a doua după sfintele Paști, dedicată Sfântului Apostol Toma, credincioșii parohiei Dumbrăvița, protopopiatul Timișoara II, însoțiți de preotul paroh Vasile Baboș, de profesorii de religie, de consilierii parohiali și de tinerii voluntari i-au  vizitat pe bolnavii  internați la Spitalul de Neuropsihiatrie din Gătaia.

Astfel, după încheierea slujbei de pomenire în cimitirul din Dumbrăvița, enoriașii au adunat cozonaci, ouă roșii și colaci, dulciuri etc. și au pornit spre Spitalul din Gătaia, unde le-au dăruit bolnavilor.

„La spital, am cântat cu pacienții imnul Învierii Domnului și am rostit rugăciuni, atât în grup, cât și individual. Bucuria a fost reciprocă; noi am fost încântați de zâmbetele celor suferinzi și de căldura îmbrățișărilor lor, iar ei s-au bucurat de prezența și darurile noastre. Icoanele și cruciulițele pe care le-am adus,  i-au emoționat cel mai mult, în special pe cei uitați de familii sau care nu au pe nimeni. Este reconfortant să știi că Domnul veghează asupra lor, trimițând din când în când grupuri de credincioși să le aline suferința. Astfel, postul și rugăciunea noastră capătă o finalitate palpabilă, o încununare a credinței prin fapte.

„Doamne, ocrotește-i pe cei dragi și neajutorați ai Tăi…”.

Suntem recunoscători pentru gândul bun al comunității noastre. Enoriașii, de toate vârstele, s-au mobilizat exemplar, devenind un model pentru alte comunități. Pentru toate acestea, “Domnul fie lăudat…”. Așadar, cu  bucurie mărturisim acum: „Hristos a înviat!”, a subliniat părintele Vasile Baboș din parohia Dumbrăvița.

Comments are closed.