Şedinţa de constituire a noii Adunări Eparhiale în Arhiepiscopia Timişoarei

DSC_0730

Astăzi, 5 iunie, la Centrul eparhial din Tmişoara a avut loc şedinţa de constituire a noii Adunări Eparhiale a Arhiepiscopiei Timişoarei pentru perioada 2014-2018. După oficierea slujbei de Te-Deum în biserica monument istoric din incinta Centrului eparhial, membrii aleşi ai Adunării Eparhiale s-au deplasat în sala de festivităţi, unde s-au desfăşurat lucrările şedinţei. Din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, şedinţa de constituire a fost prezidată de Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei.

 În cadrul şedinţei de constituire au fost validate mandatele membrilor aleşi ai Adunării Eparhiale, apoi s-a trecut la alegerea membrilor Consiliului Eparhial, alegere făcută la propunerea Chiriarhului. De asemenea, au fost aleşi trei membrii titulari şi doi membri supleanţi ai Consistoriului Eparhial, tot la propunerea Chiriarhului. În continuare au fost desemnaţi membrii în Consistoriul Mitropolitan şi au fost desemnaţi trei membri ai Adunării Eparhiale, respectiv un cleric şi doi mireni spre a fi reprezentanţii Arhiepiscopiei Timişoarei în Adunarea Naţională Bisericească.

  La finalul şedinţei, Preasfinţia Sa a prezentat celor prezenţi unul din obiectivele majore ale Eparhiei pe anul în curs, respectiv renovarea noului spaţiu ce va găzdui Şcoala Primară „Sfântul Antim Ivireanul” şi Grădiniţa „Troiţa”.

 De asemenea, Preasfinţitul Paisie a transmis tuturor binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului şi a mulţumit pentru prezenţă tuturor membrilor aleşi şi a adresat un îndemn de implicare în rezolvarea tuturor problemelor bisericeşti, culturale, social-filantropice şi organizatorice la nivelul eparhiei, aşa încât în următorii patru ani activitatea în cadrul Arhiepiscopiei Timişoarei să se desfăşoare în conformitate cu Statutul de Organizare şi Funcţionare al Bisericii Ortodoxe Române, cu Hotărârile Sfântului Sinod şi cu Regulamentele bisericeşti în vigoare.

 DSC_0757 DSC_0719 DSC_0725 DSC_0737 DSC_0740 DSC_0753 DSC_0754

Comments are closed.