Şedinţa de lucru a metodiştilor şi a şefilor de cerc pedagogic la disciplina religie

Marţi, 15 ianuarie 2013 în sala festivă a Mitropoliei Banatului a avut loc şedinţa de lucru a metodiştilor şi şefilor de Cerc – religie,  cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae, Mitropolitul Banatului şi cu purtarea de grijă a Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei,  în cadrul căreia s-au prezentat activităţile defăşurate de responsabilii de Cerc pedagogic pe judeţ, precum şi principalele aspecte  evidenţiate de către profesorii metodişti în activitatea desfăşurată.

La şedinţă au fost prezenţi Părintele Sorin Lungoci, Consilier pe probleme de învăţământ, Inspectorul de religie, Prof. Daniela Buzatu, profesorii metodişti: Prof. Pîrvu Crina – Şcoala Gimnazială Nr. 18 Timişoara, Prof. Laţcu Dorel – Liceul G. Moisil Timişoara, Prof. Burman Gabriela – Liceul N. Lenau Timişoara, precum şi responsabilii de cerc pedagogic: Prof. Daniela  Berar – Şcoala Gimnazială Nr. 2 Timişoara şi Prof. Manga Lavinia – Colegiul Naţional Bănăţean.

Profesorii metodişti şi responsabilii de cerc pedagogic au prezentat activităţile desfăşurate, iar profesoara Berar Daniela a evidenţiat activităţile metodice organizate în cadrul Cercului de religie – gimnaziu, cu referire la lecţia „Sfintele Taine în viaţa creştinului susţinută” de profesoara Jinga Florina de la Şcoala Gimnazială Avram Iancu Nr. 19, Timişoara, precum şi la activitatea desfăşurată la Liceul Pedagogic Carmen Sylva de către profesoara Ioana Anişoara,  cu titlul „Valoarea versului şi cântecului în cadrul orei de religie”. În cadrul acestei activităţi, elevii de la specializarea Teologie,   coordonaţi de profesorul Nicolae Şincari, au sustinut un concert de colinde.

În cadrul întâlnirii, inspectorul Daniela Buzatu a solicitat celor prezenţi să evidenţieze aspectele pozitive şi negative întâlnite pe parcursul activităţilor metodice, în vederea realizării ulterioare a analizei SWOT. „În cadrul ședinței de lucru a metodiştilor şi a şefilor de cerc pedagogic la disciplina religie au fost punctate activitățile care s-au derulat, precum și lecțiile susținute de cadrele didactice analizându-se valoarea lor din punct de vedere metodic. De asemenea, în cadrul întâlnirii a fost evidenţiat faptul că pe parcursul semestrului I, s-au desfăşurat 18 întâlniri de lucru în judeţ, între profesorii de religie şi preoţi în vederea stabilirii de parteneriate şi activităţi comune ce urmează a se desfăşura în prezentul an  şcolar 2012-2013. Evenimentul de astăzi a avut ca obiectiv analiza activităților desfășurate până în acest moment, precum și pregătirea următoarelor consfătuiri ale profesorilor de religie, care vor avea loc vineri, 18 ianuarie a.c., ora 14,00 la Lugoj şi sâmbătă, 19 ianuarie a.c. la Timişoara” a precizat pr. Sorin Lungoci, consilier pe probleme de învăţământ din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei.

Comments are closed.