Sfinţire de biserică la Dumbrăviţa

Sâmbătă, 20 noiembrie, Preafinţitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a fost prezent în mijlocul credincioşilor din Parohia Dumbrăviţa Banat II, Protopopiatul Timişoara II, unde a oficiat slujba de sfinţire a bisericii şi Sfânta Liturghie, alături de un impresionant sobor de preoţi şi diaconi.

La eveniment au participat părintele Mircea Szilagyi, protopop Timişoara II, oficialităţi locale, precum şi preoţi şi credincioşi din parohiile învecinate.

PS Paisie Lugojanul a rostit un cuvânt de învăţătură în care a explicat înţelesurile slujbei sfinţirii unei biserici şi a admirat jertfa celor implicaţi în ridicarea noului lăcaş, îndemnându-i să sprijine în continuare proiectele Bisericii.
Parohia a fost înfiinţată în 2008, la iniţiativa locuitorilor din noul cartier al comunei Dumbrăviţa, cu binecuvântarea chiriarhului şi aprobarea Consiliului Eparhial. Capela de lemn, construită în stil maramureşean, a fost ridicată cu sprijinul enoriaşilor şi al autorităţilor locale şi închinată Sfântului şi Marelui Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă. Aici vor fi săvârşite sfintele slujbe până la ridicarea, în apropiere, a unui lăcaş mai încăpător.

Leave a Reply