Sfinţirea locului pentru viitoarea biserică a parohiei Timişoara-Blaşcovici

Miercuri, 14 decembrie, Preasfinţitul Părinte Paisie, Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei,  a oficiat slujba de sfinţirea a locului viitoarei biserici  a parohiei Timişoara- Blaşcovici, din protopopiatul Timişoara I.

În cadrul slujbei, ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, între care pr. Paroh George Moşneguţu şi pr. Nicolaie Mircia, de la parohia învecinată, Timişoara-Ronaţ.  La acest eveniment deosebit în viaţa nou înfiinţatei parohii Timişoara-Blaşcovici  au participat reprezentanţii autorităţilor locale, membrii Consiliului Parohial, precum şi un număr mare de credincioşi de la cele două parohii învecinate. Răspunsurile la slujbă au fost date de grupul vocal “Theophoros” al Arhiepiscopiei Timişoarei.

Parohia  Timişoara-Blaşcovici, din cadrul protopopiatului Timişoara I, a fost înfiinţată la 1 decembrie 2009 şi cuprinde 920 de familii, cu aproximativ 2021 de credincioşi. Terenul pe care va fi înălţată viitoarea biserică ce va purta hramurile “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” şi “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, a fost concesionat parohiei pe o perioadă de 49 ani, de către Primăria Municipiului Timişoara. Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, până când sfântul lăcaş va fi înălţat, slujbele religioase sunt oficiate alături de credincioşii parohiei Timişoara-Ronaţ, în biserica cu hramul “Adormirea Maicii Domnului”.

Comments are closed.